Lesmateriaal

PetitPlus-Kleuters

Bestellen

“De methode om slimme kleuters te laten spelen, ontdekken en cognitief uit te dagen”
PetitPlus-kleuters is verrijkingsmateriaal, speciaal geschreven voor slimme kleuters. Het bestaat uit opdrachtkaarten waarmee kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong zowel zelfstandig als in een kleine groep aan de slag kunnen. De lessen zijn kant en klaar en kunnen zonder voorbereiding door de leerkracht ingezet worden.

Deze opdrachtkaarten bevatten opdrachten die de leerlingen na instructie zelfstandig kunnen uitvoeren, met materialen die doorgaans al aanwezig
zijn in de kleuterklas. Er hoeft hierdoor naast de map met opdrachten geen materiaal aangeschaft te worden. Bij elke opdracht is er differentiatie op drie niveaus aangebracht, zodat het zowel voor jonge kleuters, oudste kleuters, meerbegaafde en hoogbegaafde kleuters inzetbaar is.

De opdrachten sluiten aan bij de specifieke manier van denken (creatief, abstract, analytisch, associatief,  probleemoplossend) en de onderwijsbehoeften (topdown, cognitief uitdagend, hoog abstractieniveau, hoge mate van complexiteit) van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Uitgangspunt is hierbij dat kleuters handelend, spelend en ontdekkend leren. In de PetitPlus-methode zal je dan ook geen werkbladen aantreffen.

De opdrachtkaarten zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

–          Bouw en constructie (voorbeeld
–          Patronen en figuren
–          Logisch denken (voorbeeld)
–          Expressie
–          Taal en communicatie

Per categorie zijn er 5 opdrachtkaarten, in totaal dus 25 kaarten. Op elke opdrachtkaart staan 3 op elkaar aansluitende opdrachten, op 3 niveaus. Deze niveaus worden aangegeven met 1, 2 of 3 sterren. Hierdoor bevat PetitPlus-kleuters in totaal 75 verschillende opdrachten.

Deze set kost €139,00 (inclusief 9% BTW en verzending binnen Nederland *).

U kunt bestellen via het bestelformulier.
Er kan eventueel een zichtzending worden toegezonden, klik hier voor de voorwaarden. Door bij de aanvraag van de zichtzending akkoord te gaan met de algemene voorwaarden gaat 
u automatisch akkoord met de voorwaarden voor zichtzending. 

Lezende kleuters

Bestellen

Lezen en spelen tegelijk”
Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de kleuters die al kunnen lezen, om hun motivatie en leesplezier te behouden, om ze te laten ervaren dat het oké is dat ze al kunnen lezen en om in te springen op de gevoelige fase voor het leren lezen waar zij op dat moment (vervroegd) in zitten.

Waarom het zo belangrijk is om hiermee aan de slag te gaan lees je in deze blog: Lezende kleuters, (wat) moet je er (wat) mee?

Omdat het zo belangrijk is om iets te doen met lezende kleuters, maar het óók belangrijk is dat deze kleuters mogen spelen heeft PetitPlus opdrachtkaarten ontwikkeld waarmee leerkrachten op een handelende manier aan de slag kunnen met de lezende kinderen in de klas. 

Doelen:

–       Behouden van het leesplezier
–       Behouden van de motivatie
–       Voorkomen van onderpresteren
–       Geaccepteerd voelen door leerkracht en de klas
–       Tegemoetkomen aan de leerbehoeften van de leerling

“Lezende kleuters” bevat 10 opdrachtkaarten, ieder gedifferentieerd op drie niveaus:

–       Avi start t/m M3
–       Avi E3 t/m E4
–       Avi E4 +

Bij de opdrachtkaarten horen meerdere leeskaartjes, waardoor een opdrachtkaart meerdere keren ingezet kan worden voor dezelfde leerling(en). 
Zo zijn er bij de opdrachtkaart “gedichten tekenen” op elk niveau 6 gedichtkaartjes, in totaal dus 18 opdrachten, bij één opdrachtkaart. 
Hierdoor bevatten de 10 opdrachtkaarten van “Lezende kleuters” 55 leeskaartjes per niveau, in totaal dus 165 leeskaartjes.

In “Lezende kleuters” komen onder andere rollenspel, de zandtafel, de kralenplank, bouw/constructie en expressie aan bod. Het lezen staat hierbij in dienst van de activiteit.

Hieronder vindt u voorbeeld opdrachtkaarten uit de map “Lezende kleuters”. 
Bij de opdrachtkaarten zitten losse kaartjes, gesorteerd op niveau, achter elke opdrachtkaart, zoals hiernaast op de foto. 
Gedichten tekenen
Raad wat er staat
 
“Lezende kleuters” kost €139,00 (inclusief 9% BTW en verzending binnen Nederland *).

Losse leeskaartjes zijn per set behorende bij een opdrachtkaart na te bestellen.

U kunt bestellen via het bestelformulier.
Er kan eventueel een zichtzending worden toegezonden, klik hier voor de voorwaarden. Door bij de aanvraag van de zichtzending akkoord te gaan met de algemene voorwaarden gaat 
u automatisch akkoord met de voorwaarden voor zichtzending. 

* Voor verzending naar België worden de extra verzendkosten van €12,50 doorberekend aan de koper. Voor verzending naar het Caribisch gebied worden de extra verzendkosten van €22,50 doorberekend aan de koper.